Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Sağlık 09 Nisan 2015 - 18:53 Yorum: 0

GOÜ Ordonti Kliniği bölgeye hizmet veriyor

TOKAT (AA) - Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Altuğ Bıçakçı, fakülte bünyesinde bulunan Ortodonti Kliniği’nin kısa zamanda bölge çapında...

GOÜ Ordonti Kliniği bölgeye hizmet veriyor

TOKAT (AA) - Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Altuğ Bıçakçı, fakülte bünyesinde bulunan Ortodonti Kliniği’nin kısa zamanda bölge çapında hizmet verecek donanıma ulaştığını söyledi.

Bıçakçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, GOÜ Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti kliniğinin 2 yıl önce hizmete başladığını hatırlattı.

Ağız hijyeni sağlama ve ağız sağlığı konusunda toplumun aydınlatılması gerektiğini vurgulayan Bıçakçı, "17 sene öncesinde bu bölgede ilk ortodonti hizmetini veren resmi kuruluş Samsun ve Sivas'tı. Sıra için de 3-4 sene bekleniyordu. Talep çok, tedavi yapacak hekim sayısı hala yeterli değil. Ama biz bu durumu Tokat'ta çözdük. Çünkü birden 6-7 ortodontist hizmet üretmeye başladı. Türkiye'de belki sıra olmayan tek yer Tokat diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Kliniğe Tokat ve ilçelerinin yanı sıra Amasya ve Sivas'tan da hastaların geldiğini aktaran Bıçakçı, şunları kaydetti:

 "Bu gerçekten büyük bir hizmet. Amasya'dan hastalarımız var. İlçelerimizden hastalarımız var. Tokat merkez ve Sivas'tan hastalarımız var. Orada sıra çok olduğu için buraya gelip burada tedavi oluyorlar. Bunlar Tokat adına güzel gelişmeler. Ortodonti Kliniği iyi çalışan bir klinik. Aynı dönemde Bakanlar Kurulu kararıyla açılan diğer fakülteler öğrencisini alamadı. Klinik hizmetine başlayamadı. Biz 20'nin üzerinde uzman yetiştiriyoruz. Bu uzmanlar 1,5 - 2 sene sonra Türkiye'ye dağılacaklar. Tokat'tan yetişen uzman diş hekimleri olarak. Bu kadar yeni bir fakültenin bir buçuk senede bunları konuşuyor olması gerçekten çok kıymetli ve güzel bir durum." 

Bıçakçı, Diş Hekimliği Fakültesi'ni Tokat'a kazandıran GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin'e teşekkür etti.

ETİKETLER: Tokat , GOÜ
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber