Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 26 Mayıs 2015 - 11:55 Yorum: 0

İnönü Üniversitesi sosyal projeden 'Paralel Örgüte' finans desteği sağladı iddiası

İnönü Üniversitesinin Gençlik ve Spor Bakanlığı ile beraber yürüttüğü "Geleceğimizin Aydınlık Yüzleri Projesi"nden Paralel Yapı'ya finans desteği sağladığı iddiası ile proje ekibi devre dışı bırakıldı.

İnönü Üniversitesi sosyal projeden 'Paralel Örgüte' finans desteği sağladı iddiası

MALATYA GÜNCEL/Murat Çelik - İnönü Üniversitesinin Gençlik ve Spor Bakanlığı ile beraber yürüttüğü "Geleceğimizin Aydınlık Yüzleri Projesi"nden Paralel Yapı'ya finans desteği sağladığı iddiası ile proje ekibi devre dışı bırakıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın (GPDP) Gençlik Projeleri Destekleme Programının kapsamında yürütülen İnönü Üniversitesi tarafından yürütülen ‘Geleceğimizin Aydınlık Yüzleri Projesi’nde “paralel yapı” finans sağlandığı gerekçesi ile Proje Koordinatörü Prof. Dr. Celal Çakan Koordinatörlük görevinden men alındı.

Proje Koordinatörü ve İnönü Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Celal Çakan’ın projede ki yetkileri elinden alınarak, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü devreye girdi

İddiaya göre, Projeye sağlanan maddi destekten 1 milyon 750 bin liranın akıbetinin belirsizliği nedeni Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan soruşturma neticesinde ortaya çıktığı, Proje Koordinatörlüğü görevine Malatya Gençlik Merkezleri Koordinasyon Şube Müdürü Murat Kılınç’ın, getirildiği öğrenildi.

PROJE KAPSAMINDA “PARALEL YAPI”YA DESTEK OLUNDU

Projenin hedefi, dezavantajlı kesimden toplam bin 300 öğrenciye gençlik merkezi oluşturarak, eğitim koçları rehberliğinde eğitimler vermek, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile geziler düzenleyerek gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemek, özgüvenlerini artırmak, toplumsal duyarlılıklarını geliştirmek ve gençleri topluma faydalı nitelikli bireyler olarak yetiştirmek olarak açıklanmıştı.

İnönü Üniversitesi yerleşkesindeki Gençlik Merkezi ile Melekbaba Mahallesi ile Battalgazi ilçesinde kiralanacak olan yerlerde eğitim ve eğlence alanları adı altında ‘Paralel hedef kitlesi olarak seçilen bin.300 gence bilinçlendirme eğitimleri verilecekti.

PROJE BÜTÇESİNE EK OLARAK GELEN PARANIN AKIBETİ MEÇHUL

Gençlik ve Spor Bakanlığının desteklediği "Geleceğimizin Aydınlık Yüzleri Projesi" kapsamındaki ilk proje ile İnönü Üniversitesi yerleşkesinde yapılacak olan Gençlik Merkezi'ne ikinci bir proje için de Bakanlığın 500.000 TL'lik destek amaçlı verdiği para “proje çizimi” için çeşitli kuruluşlara aktarıldığı öğrenildi.

'GELECEĞİMİZİN AYDINLIK YÜZLERİ' PROJESİ VAROŞLARI HEDEF ALDI

Dezavantajlı kesimden öğrencileri “paralel yapı”ya kazandırmak amacı ile Melekbaba Semtinde açılan Gençlik Merkezinde etüt salonları, bilgisayar sınıfı, kütüphane, oyun salonları oluşturuldu. Gençlik Merkezine kayıtlı 300 e yakın kursiyer öğrenciye okul derslerine takviye kurslar verilirken, diğer yandan futbol, basketbol, voleybol ve tekwando kursları da düzenlendi.

İHALELER KİK’E UYGUN YAPILMADI

İnönü Üniversitesi Geleceğimizin Aydınlık Yüzleri Projesi Kapsamındaki Gençlik Merkezi Yapım İşi ihalelerinin 2013 yılından beri KİK'e aykırı yapıldığı iddia edilirken, Rektörlük tarafından yapılacak soruşturma neticesinde adli mercilere intikal ettirileceği öğrenildi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber