Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 15 Mart 2015 - 16:03 Yorum: 0

"İslam'da şehitlik ve Çanakkale Şehitleri" konferansı

Yalova'da "İslam'da Şehitlik ve Çanakkale Şehitleri" konulu konferans düzenlendi

'İslam'da şehitlik ve Çanakkale Şehitleri' konferansı

YALOVA (AA) - Yalova İl Müftülüğü tarafından "İslam'da Şehitlik ve Çanakkale Şehitleri" konulu konferans düzenlendi.

Yalova İl Müftüsü Mustafa Üskülüplü, Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen konferansta Çanakkale'de 250 bin gencin hayatlarının baharında şahadet şerbetini içtiklerini söyledi. Çanakkale'de yedi düvele karşı mücadele verildiğini belirten Üskülüplü, gençlere Çanakkale ruhunun iyi anlatılması gerektiğini ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Doç. Dr. İsmail Karagöz de İslam'da şehitlik ve Çanakkale şehitleri üzerine bilgi verdi.

Allah yolunda canını verenlere şehit dendiğini belirten Karagöz, "Çanakkale'de şehit olan şehitlerimiz canlarını hiçe sayarak Allah yolunda canlarını vermişlerdir. Onlar orada canlarını bu ülke için siper etmişlerdir. Bizler Çanakkale'de şehit olanları rahmet ve minnetle anıyoruz" diye konuştu.

Karagöz, daha sonra İslam'da şehitliğin yeri üzerine bilgi verdi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber