Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 13:03 Yorum: 0

Kadınlardan Özgükçe'ye ziyaret

VAN (AA) - Van'da yerinden edinmiş kadınlar, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe'yi kendilerine verilen desteklerden dolayı teşekkür etti.Van İlinde Yerinden Olmuş Kişilerin...

Kadınlardan Özgükçe'ye ziyaret

VAN (AA) - Van'da yerinden edinmiş kadınlar, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe'yi kendilerine verilen desteklerden dolayı teşekkür etti.

Van İlinde Yerinden Olmuş Kişilerin Ekonomik ve Sosyal Entegrasyonu Hibe Programı (VAN-IDP) kapsamında yerinden olmuş kişilerin kapasitesinin güçlendirilmesi, temel hizmetlere erişimin kolaylaştırılması ve sosyal entegrasyon ile sosyo-ekonomik koşulların iyileştirilmesine katkı sağlaması amacıyla verilen hibe kredilerden faydalanan kadınlar, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe'yi makamında ziyaret etti.

Hazırladıkları, aşçılık, bayan kuaförlüğü, ev tekstili, çocuk bakım evi ve seracılık projeleriyle 9 bin ile 13 bin avro arasında değişen miktarda hibe kredi alan kadınlar, projeleri hakkında Başkan Özgökçe'ye bilgi verdi. 

Tuşba Belediyesi olarak açtıkları proje hazırlama ofisinin sadece Tuşba Belediyesi sınırları içerisinde oturan kadınlara hizmet etmediğini ve bunun yanında Van'ın bütün ilçelerinde gelen kadınlara proje hazırlanması konusunda destek verdiğini belirten Özgökçe, "Sosyal belediyecilik gereği ilçe ayırımı yapmaksızın bizden teknik destek isteyen herkese uzman ekiplerimiz tarafından yardımcı oluyoruz. Zaten yerinden edinmiş olan insanlarımız bir maddi sıkıntı içinde iken, gidip dışarıda belli bir ücret ödeyerek proje hazırlamaları imkansızdı. Biz de Tuşba Belediyesi olarak kurulu bulunan birimimizde hiçbir ücret almadan bu kardeşlerimize yardımcı olduk. Allah'a hamdolsun, bugün 13 bayan kardeşimiz aldıkları hibe kredi ile iş sahibi oldukları gibi yanlarında kadın çalıştırarak ilin ekonomisine de katkıda bulunuyorlar. Bu insanlarımızın evlerine ekmek götürmelerine vesile olmuşsak ne mutlu bizlere. Belediye olarak, İnşallah bundan sonra da gerek Tuşba ilçemizin sınırları içerisinde oturan gerekse başka ilçelerde oturan kardeşlerimize her türlü teknik desteği vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Baba, eş ve ağabeylerine ekonomik olarak muhtaç olan ve onların ellerine bakan birer insanken Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ve ekibinin kendilerine verdikleri desteklerle birer iş kadını oldukları gibi bir de eleman çalıştıklarını anlatan kadınlar da "Allah sizlerden razı olsun. Projelerin İngilizce hazırlanması gerektiği için hiçbirimiz buna cesaret edip, bu işe girişmeyecektik ancak sizin belediye bünyesinde kurduğunuz proje hazırlama ofisi sayesinde hiç bir zorluk ile karşılaşmadan aldığımız teknik destekle projelerimizi sunduk. Şimdi her birimiz 9 bin ila 15 bin avro arasında değişen hibe kredi alarak işimizi kuruyoruz. İş yeri açma sertifikası olan arkadaşlarımız işlerini kurmaya başladılar ancak eğitim alması gerekenler de önümüzdeki günlerde açılacak Meslek Edindirme Kursu'na katıldıktan sonra iş yerimizi sizleri de davet ederek birlikte açacağız" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber