Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 06 Mart 2015 - 18:23 Yorum: 0

Karabük'teki heyelan

AFAD Müdürü Erbay:

Karabük'teki heyelan

KARABÜK (AA) - Karabük Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Gazanfer Erbay, Toprak kayması nedeniyle hasar gören ve boşaltılan 14 evin detaylı incelemesinin yapıldığını bildirdi.

 Erbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurtuluş Mahallesi'nde toprak kayması yaşanan bölgenin 1970'li yıllardan bu güne afete maruz bölge kapsamında olduğunu söyledi.

Daha önce bölgede çok heyelan yaşandığının ve mağdur vatandaşlara yardımların yapıldığının altını çizen Erbay, "Dün  Dolunay Sokak'ta toprak kayması yaşandı. Toprak kayması nedeniyle hasar gören ve boşaltılan 14 evin detaylı incelemesi yapılıyor. Bu 14 evde oturan 20 aile var. Bu ailelerin barınması ve diğer ihtiyaçları konusunda kriz masasında değerlendirme yapıyoruz. Yasaların bize verdiği yetki çerçevesinde ailelere yardımlar yapılacak" diye konuştu.

Erbay, bölgeye giriş çıkışların yasaklandığını ve güvenlik güçlerinin tedbir aldığını kaydetti

 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber