Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 19 Mart 2015 - 14:23 Yorum: 0

Kilis'te Çanakkale Şehitleri Anma Yürüşü

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı üyelerince Çanakkale Şehitleri Anma Yürüyüşü düzenlendi

Kilis'te Çanakkale Şehitleri Anma Yürüşü

KİLİS (AA) - Kilis'te Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı üyelerince Çanakkale Şehitleri Anma Yürüyüşü düzenlendi.

Hacı Cümbüş Camii önünde toplanan grup, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Ne Mutlu Türküm diyene", "Vatan Sana canım feda" şeklinde sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kilis Şube Başkanı İbrahim Halil Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Yılmaz, ülkenin bağımsızlığı için büyük bir iman ve inançla mücadele ederek canlarını feda eden şehitleri anmanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek şöyle konuştu:

"Gözünü kırpmadan can veren şehitlerimiz hiçbir koşul ve şartla imkansızlıklara boyun eğmeyerek yüce Türk milletinin kahraman evlatlarının kazandığı Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünü kutluyoruz. Çanakkale Zaferi, umudunu kaybetmiş bir milletin inançla ve cesaretle, birbirine sarıldığı takdirde nasıl düştüğü yerden kalkabileceğinin sembolüdür. Bu ihtişamlı ve inanılmaz zaferi asla unutturmayacak, şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan sınırları kanla çizilen son anayurdumuz Türkiye  Cumhuriyetini, aynı ruh ve anlayışla korumanın hepimizin namus borcu olduğunu bilerek emanetlerine sahip çıkarak koruyacağız"

Yürüyüşe Kilis Şehit ve Gaziler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Cumhur Muhtar, MHP il ve ilçe teşkilatları, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber