Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 31 Ekim 2014 - 06:18 Yorum: 0

Kızılay Haftası

ORDU (AA) - Fatsa ilçesinde Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri ve veliler, Kızılay Haftası nedeni ile kan bağışında bulundu.Okulun kantininde 18 yaşından büyük öğrenciler ve davet edilen...

Kızılay Haftası

ORDU (AA) - Fatsa ilçesinde Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri ve veliler, Kızılay Haftası nedeni ile kan bağışında bulundu.

Okulun kantininde 18 yaşından büyük öğrenciler ve davet edilen veliler kan bağışında bulundu.

Fatsa Ticaret Meslek Lisesi Felsefe ve Kızılay Kulübü Öğretmeni Yavuz Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kulübümüz öğrencileriyle birlikte Kızılay Haftasına dikkat çekmek istedik. Bu yüzden Türk Kızılayı Fatsa Şubesi Başkanlığı ile irtibata geçtik. Sağ olsunlar bizleri kırmadılar ve bugün burada bir farkındalık yarattık. Bundan sonra geleneksel olarak bu kampanyayı düzenleyeceğiz. 18 yaşından büyük öğrencilerimiz ve velilerini kan bağışında bulunmaya davet ettik. Herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Ordu Kan Bağış Merkezi doktorlarından İnan Keskinoğlu ise 50 ünite kan bağışında bulunulduğunu belirterek, şunları dile getirdi:

"Şu anda Ordu genelinde 12 bin 444 ünite kan topladık. Bizlerin 2014 yılındaki kan bağışı hedefimiz 16 bin 500. İnşallah bu sayıyı bu yıl yakalayacağız. Son birkaç aydır kan bağışında bir artma var. Geçmiş yıllara göre topladığımız kan sayısı her geçen gün artıyor. Genellikle insanlar kilo alırım diye ya da iğneden korktukları için kan vermek istemiyor. Bunlar çok yanlış bir düşünce. 10 saniyelik bir acı hissiyle 2 hayat kurtarılabilir. Kan verilmesi herhangi bir kilo almaya neden olmaz. Bayılma ya da tansiyon düşüklüğüne karşın ise biz gerekli tedbirleri burada alıyoruz. Şu anda elimizdeki kanla ihtiyacın yüzde 75’ini karşılayabiliyoruz. Bugün burada 50 ünite kan almayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber