Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mart 2015 - 12:18 Yorum: 0

Muş'ta "Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı" Toplantısı

MUŞ (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu başkanlığında, kantin işletmecilerine yönelik "Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı" Toplantısı düzenlendi.Valilikte...

Muş'ta 'Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı' Toplantısı

MUŞ (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu başkanlığında, kantin işletmecilerine yönelik "Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı" Toplantısı düzenlendi.

Valilikte düzenlen toplantıda konuşan Çolakoğlu, kantincilik sektöründe tüketicilerin çocuk olduğunu ve bu nedenle çocukların iyi beslenebilmesi için kantin yetkilerinin satışı yasaklanan ürünlere dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

Gıda denetiminin etkin hale getirilmesi ve sonuç alınabilmesi için şimdiye kadar 9 farklı sektör yetkilileriyle toplantı yaptıklarını ifade eden Çolakoğlu, "Özellikle teneffüs sürelerin kısa olması ve kantinlerde uzun kuyruklar oluşmasında dolayı, çocukların aldıkları ürünlerin son kullanma tarihlerine ve hangi koşullarda alındığına dikkat etmiyor. Bu nedenle kantincilerin ürün kontrollerini düzenli ve dikkatli şekilde yapması gerekiyor" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ise kantincilerin hijyen şartlarına dikkat etmesi ve kılık kıyafetiyle, çocuklara örnek olması gerektiğini bildirdi.

Arslan, ayrıca okullarda sigara içmenin ve gazlı içecek satmanın yasak olduğuna dikkat çekti.

Toplantıda Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü Kontrol Görevlisi Yusuf Emre Gezmiş bir sunum yaptı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber