Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 27 Kasım 2014 - 11:03 Yorum: 0

Osmaniye'de, yerfıstığında aflatoksinin önlenmesi semineri

OSMANİYE (AA) - Osmaniye’de yerfıstığında aflatoksin semineri düzenlendi.Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, "Yerfıstığında Aflatoksin Probleminin Çözümünde...

Osmaniye'de, yerfıstığında aflatoksinin önlenmesi semineri

OSMANİYE (AA) - Osmaniye’de yerfıstığında aflatoksin semineri düzenlendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, "Yerfıstığında Aflatoksin Probleminin Çözümünde Römorklu Kurutma Sisteminin Uygulanabilirliğinin Araştırılması Projesi" kapsamında, Ticaret Borsası salonundaki etkinlikte, projenin Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından desteklendiğini belirtti.

Yerfıstığı üretiminde aflatoksinin önemli bir sorun olduğunu ifade eden Sağlam, şunları söyledi: 

"Kentimiz için önemli bir ürün olan yerfıstığının ekiminden pazarlanmasına kadar bütün aşamaları önemlidir. Üreticilerimizin karşılaştığı en önemli sorunlardan bir tanesi olan aflatoksinle mücadele etmemiz gerekiyor. Bu sebeple yerfıstığı sektöründeki bütün paydaşları bir araya getirerek, aflatoksin’in önlenmesi için römorklu kurutma sistemlerinin yaygınlaştırılması hakkında elde edilen bilgilerin paylaşılmasını istedik. Burada sistemin avantajları, dezavantajları ve yaygınlaşması için neler yapılması gerektiği konuları konuşulacak. Seminer sonrasında ise gelecek dönemlerde konu ile ilgili strateji belirlenerek, aflatoksin sorununun çözümü politikalarına yön verilecektir."

Gıda Mühendisi Barış Kılınç da projenin tanıtımı ve işleyişini anlattı.

Seminere, kurum yetkilileri, yerfıstığı işletmecileri, çiftçiler, tüccarlar ve yerfıstığı üretiminde kullanılan makine ekipman satışı yapan firma temsilcileri katıldı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber