Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 07 Mart 2015 - 11:18 Yorum: 0

"PKK'nın silah bırakması 77 milyonun en büyük arzusu"

Memur-Sen Genel Başkanvekili Kaya:

'PKK'nın silah bırakması 77 milyonun en büyük arzusu'

ÇANAKKALE (AA) - BURAK AKAY - Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanvekili Günay Kaya, PKK'nın silah bırakmasının Türkiye'de yaşayan herkesin en büyük arzusu olduğunu söyledi.

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Memur-Sen olarak hem çözüm süreci hem de yeni anayasa konusunda net bir duruş sergilediklerini anlattı.

Silah bırakmanın konuşulmaya başlanmasıyla ülke genelinde heyecan oluştuğunu belirten Kaya, "Doğuda da batıda da ciddi bir heyecan, ciddi bir coşku var. 77 milyon bunu fazlasıyla istiyor. 40 bin insanımızı bu uğurda kaybettik. 7 bin civarında şehidimiz var. O 7 bin şehidimizin her bir tırnağı hiçbir maddi değerle ifade edilemez ama o insanlarımızı toprağa gömdük. Dolayısıyla o şehitlerimizin verdiği mücadelenin de özüne zarar vermeden bu çözüm sürecinin mutlaka gerçekleştirilmesi önemli" diye konuştu.

Kaya, Türkiye'nin bugünkü anayasa ile küresel, bölgesel güç haline gelmesinin mümkün olmadığını anlattıklarını vurguladı.

Bu anayasa ile kişi başı milli gelirin 10 bin dolardan 20 binlere, 30 binlere çıkarılmasının mümkün olmadığını ifade eden Kaya, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye, bedenine, o büyüklüğüne, devliğine uygun bir elbisenin içine girmek zorunda, Yeni anayasa böyle bir şeydir. Dolayısıyla 77 milyon insanın ekmek gibi su gibi güneş gibi buna ihtiyacı var. Buna hep vurgu yapıyoruz. Yeni anayasa hazırlandığı zaman ötekileştirme olmasın, herkesi kucaklasın, 77 milyonun kendinden bir parça olduğu, birbirinin ifadesini bulduğu bir anayasa olsun. Ayrımcılık olmasın, kardeşlik iklimi domine olsun. Aynı bu iklimden de çözüm sürecini gerçekleştirelim ve silahlar sussun. Türkiye, bu terör belasına çok büyük bedeller ödedi. Resmi rakamlara göre 1 trilyon 200 milyar dolar harcamış devletimiz. Bunlar milletin parası, devletin parası, bu ülkenin parası. Bunlar olmasaydı Türkiye yeni yollar yapabilecekti, yeni havaalanları inşa edebilecekti. Bunları yapmamız mümkün ancak 1 trilyon 200 milyar doları teröre ayırırsanız, bütçenizden bir şey kalmıyor. Yeni anayasayı daha önceden yapabilmeyi başarabilseydik inanıyorum ki bu terör belasını da çoktan çözmüştük, millet ve devlet de bu bedelleri ödememiş olurdu."

- Yeni dönemin milletvekillerine çağrı

Günay Kaya, Memur-Sen olarak, milletin duygularına tercümanlık edip 7 Haziran'da seçilecek milletvekillerine anayasa konusunda seslenmek istediğini belirtti.

Milletin yeni anayasaya ihtiyacı, talebi, beklentisi, aynı zamanda talimatı, emri bulunduğunu dile getiren Kaya, "Dolayısıyla 550 milletvekiline 77 milyonun seslenişi var; 'Ey 550 milletvekili, yeni anayasayı hazırlayın ve benim önüme referandum için getirin.' Bu talimatı, bu emri, Memur-Sen olarak kamuoyu nezdinde, milletin sinesine, aklına tercümanlık yaparak onların taleplerini iletmeye çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber