Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mayıs 2016 - 10:48 Yorum: 0

Sıra Veda Partisine Geldi

Keçiören Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Emekliler Platformu'nun Ankara Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü 3. sınıf staj öğrencileri...

Sıra Veda Partisine Geldi

Keçiören Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Emekliler Platformu'nun Ankara Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü 3. sınıf staj öğrencileri ve emeklilerin katılımı ile yaptığı grup çalışması veda partisi ile sona erdi.

"Her emekli bir hayat pınarıdır" sloganından hareketle birim psikologu Burcu Kavlak tarafından Mart ayında başlayan ve iki aylık bir süreyi kapsayacak şekilde yapılan çalışma emeklilerin sosyalleşmesine katkı sağlarken, nesiller arası da köprü görevini üstlendi. Birlikte filmler izlenip yorumlar yapılırken, ayrıca gülümsemenin insanlar üzerindeki pozitif etkisi, adalet ve merhamet kavramı, girişimcilik, paylaşma ve yardımlaşmanın önemi, aile bağlarının Türk toplumundaki yeri, önyargı gibi farklı konular görsellerle birlikte değerlendirildi. Son oturumda geleceğin sosyal çalışmacıları kendi mesleklerini tanıtan bir sunum hazırlayarak, emeklilere bilgi verdiler. Pasta kesimi ve çekilen hatıra fotoğraflarıyla grup çalışması sona ererken, emeklilerin zihinlerinde güzel bir hatıra bırakıldı.

Emeklilerin bilgi birikimlerini ve hayat tecrübelerini aktarabilecekleri, birbirleriyle ve genç kuşaklarla görüş alışverişinde bulunabilecekleri bir ortam oluşturma amacını taşıyan çalışmanın emeklilerden gelen yoğun talep üzerine birim psikologu tarafından ilerleyen zamanlarda farklı emekli grupları ile tekrarlanması planlanıyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber