Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 13 Mart 2015 - 17:08 Yorum: 0

Soma'da şehit madenciler için "anma yürüyüşü"

Soma'da 13 Mayıs 2014'de meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden işçileri anmak için olayda hayatını kaybeden madencilerin yakınları ve bazı madenciler "anma yürüyüşü" düzenledi

Soma'da şehit madenciler için 'anma yürüyüşü'

MANİSA (AA) - Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014'de meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden işçileri anmak için olayda hayatını kaybeden madencilerin yakınları ve bazı madenciler "anma yürüyüşü" düzenledi.

Bazı maden işçileri ile faciada hayatını kaybedenlerin yakınları ellerinde çeşitli pankart ve dövizlerle Ege Linyitleri İşletmesi Müessese Müdürlüğü'nden Beşyol mevkisindeki madenci heykeline kadar yürüdü.

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden Uğur Çolak'ın babası İsmail Çolak, grup adına yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 ay önce meydana gelen facia sonrasında yüzlerce kadının eşsiz, yüzlerce çocuğun babasız kaldığını belirtti.

Her ayın 13'ünde madenci heykelinin önünde toplanarak Soma'yı unutmamak ve unutturmamak için sokağa çıkacaklarını dile getiren Çolak, "Karanfil bırakma eylemini gerçekleştiriyoruz. 13 Mayıs 2015 bizim için bir devrin bittiği ve bir devrin başladığı tarihin yıl dönümü olacaktır" diye konuştu. 

Madenci heykeline karanfil bırakan grup olaysız şekilde dağıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber