Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 09 Mart 2015 - 12:08 Yorum: 0

Yoksul ailelerin evleri devletten

Çorum Valiliğince, ev hayali kuran yardıma muhtaç 8 aile, ev sahibi yapıldı

Yoksul ailelerin evleri devletten

ÇORUM (AA) - Çorum Valiliğince yardıma muhtaç olduğu tespit edilen 8 aile, ev sahibi yapıldı.

Çorum Valisi Ahmet Kara, Turizm ve Otelcilik Lisesi Uygulama Oteli'nde düzenlenen aylık değerlendirme toplantısında, kentte son bir ayda gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Devlet tarafından yoksul vatandaşlar için konutlar yaptırıldığını ifade eden Vali Kara, Valilik tarafından yapılan araştırma sonucu ev hayali kuran 8 yoksul ailenin tespit edildiğini söyledi.

Söz konusu ailelere devletin yardım elini uzattığını belirten Vali Kara, bu ailelerin, kentteki yoksul konutlarına yerleştirilerek ev sahibi yapıldığını dile getirdi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla yoksul ailelere ulaşmaya devam ettiklerini vurgulayan Vali Kara, "8 ailemiz ev hayali kuruyordu. Bu hayali gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu şekilde evsiz olan vatandaşlara devlet, 100 lira taksitle ev sahibi olma imkanı sunuyor. Bu bedeli ödeme gücü olmayanların taksitlerini devlet karşılıyor. Böyle vatandaşlarımız varsa bildirilmesi halinde gereğini yapmaya hazırız" dedi.

- Ören yerlerine ücretsiz tur

Vali Kara, kentteki turizm faaliyetlerini de değerlendirerek, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi tarafından başlatılan proje kapsamında vatandaşların yaşadıkları bölgedeki ören yerlerini görmeleri ve tanımaları amacıyla ücretsiz turlar düzenleneceğini duyurdu.

Turizmdeki başarının ilk olarak kentte yaşayan vatandaşların bilgilendirilmesiyle olacağına dikkati çeken Vali Kara, şunları söyledi:

"Hitit medeniyetine başkentlik yapan kentimizin ülke ve dünya genelinde tanıtılması amacıyla gerekli çalışmaları yapıyoruz. Hattuşa, Alacahöyük, Şapinuva gibi ören yerlerimizin öncelikli olarak ilimizde yaşayan ve bu bölgelere gidemeyen vatandaşlarımızın tanıtılmasına da önem veriyoruz. Bu noktada hafta sonları ücretsiz turlar düzenlenecek. Vatandaşlarımız ilgili birimlerimizin programlarıyla otobüslerle söz konusu ören yerlerine götürülecek ve rehber eşliğinde gerekli tanıtım gezilerine katılacaklar."

Toplantıya, vali yardımcılarının yanı sıra ilgili daire müdürleri ve gazeteciler katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber