Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Eylül 2014 - 12:23 Yorum: 0

27. Ahilik Haftası'na doğru

Kırşehir Belediye Başkanı Bahçeci: "Ahiliği yaşatmak, anmak ve mührünü Kırşehir’e vurmak için düzenlediğimiz kutlamalara bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz"

27. Ahilik Haftası'na doğru

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, vatandaşları, 27. Ahilik Haftası dolayısıyla 22-28 Eylül'de yapılacak kutlamalara davet etti.

Bahçeci, yaptığı yazılı açıklamada, Ahilik kültürünü yeniden yaymak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için yapılacak kutlamaların 22 Eylül Pazartesi günü Anıt Meydanı'nda saat 10.00’da yapılacak açılış töreniyle başlayacağını belirtti.

Ahiliğin, Anadolu halkının ekonomik ve kültürel yaşamında önemli bir boyut oluşturduğunu, dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimi olduğunu vurgulayan Bahçeci, "Ahilik, işçinin, çalışanın, üretenin, namuslu kazancın, namuslu ticaretin ve namuslu yönetimin simgesidir" ifadesini kullandı. 

Kutlamaların haftanın yedi gün dolu dolu geçeceğini aktaran Bahçeci, şunları kaydetti:

"Ahilik, Ahi Evran’dan bu yana hayata ve sanata hakim olan, disiplinli bir esnaf teşkilatıdır. Osmanlı İmparatorluğu'nun her tarafına hakim olan Ahiliğin merkezi Kırşehir’dir. Her yıl şehrimizde büyük bir coşkuyla kutladığımız Ahilik Haftası, bu yıl da büyük bir coşkuyla kutlanacak. Halk oyunları gösterileri, konserler, söyleşiler, Ahi pilavı ve helvası ikramları, paneller ve tiyatroların yer alacağı kutlamalar, Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla son bulacak. Ayrıca 25 Eylül 2014 Perşembe günü Cacabey Meydanı’nda saat 19.30’da Mersin Devlet Opera ve Balesi Senfoni Orkestrası, 'Senfonik Neşet Ertaş Türküleri' konseri verecek. Ahiliği yaşatmak, anmak ve mührünü Kırşehir’e vurmak için düzenlediğimiz kutlamalara bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber