MENÜ

Atakum’un 2025 mali yılı tahmini bütçesi 2,5 milyar TL

Samsun’un Atakum Belediyesi meclis toplantısında görüşülen 2025 yılı mali hazırlık bütçesi 2 milyar 555 milyon TL olarak teklif edildi. Bütçe, görüşülmek üzere ilgili komisyona havale edildi.13 gündem, 8 gündem dışı olmak üzere toplam...

Yayınlanma: 02 Ekim 2024 13:33 Güncelleme: 28 Ağustos 2025 08:19
Atakum’un 2025 mali yılı tahmini bütçesi 2,5 milyar TL

Samsun’un Atakum Belediyesi meclis toplantısında görüşülen 2025 yılı mali hazırlık bütçesi 2 milyar 555 milyon TL olarak teklif edildi. Bütçe, görüşülmek üzere ilgili komisyona havale edildi.
13 gündem, 8 gündem dışı olmak üzere toplam 21 maddenin görüşüldüğü Atakum Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı, belediye binasındaki Meclis Toplantı Salonu’nda Meclis Başkanvekili Halil Taşkın başkanlığında yapıldı. Toplantıda stratejik plan, performans programı, 2025 yılı mali hazırlık bütçesi, Gıda Bankası (ATAmarket) kapatılması teklifi, 15 adet kamyonet satın alınması, masaj salonlarının ücret değişikliği ve diğer madde teklifleri görüşüldü.

"Atakum’un 2025 bütçesi neden İlkadım’dan fazla?"
2025 yılı mali hazırlık bütçesi görüşmeleri sırasında söz alan AK Parti Meclis Üyesi İsa Bozçelik, İlkadım Belediyesi’nin bağlı bulduğu ilçenin Atakum’dan nüfus olarak daha kalabalık olmasına rağmen 2025 mali bütçesinin 2 milyar 247 milyon TL olduğunu, Atakum’da ise teklif edilen bütçenin 2 milyar 555 milyon TL olmasını anlayamadıklarını belirterek, yetkililerden ve bürokratlardan ayrıntılı açıklama istedi. Meclis Başkanvekili Halil Taşkın da bunun üzerine gerekli bilgilendirmenin yetkililer ve bürokratlar tarafından komisyon toplantısında meclis üyelerine yapılacağını ifade etti. 2025 yılı mali hazırlık bütçesini içeren madde oy çokluğu ile komisyona sevk edildi.

Gıda Bankası (ATAmarket) kapatılması teklifi
Daha önce de gündeme gelen Gıda Bankası (ATAmarket) kapatılması teklifi tekrar gündeme geldi. Muhalefet meclis üyeleri, buradan birçok vatandaşın yardım aldığını ve kapatılma gerekçesinin kamuoyuna tam açıklanması gerektiğini ifade etti.
Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yıldız, mecliste söz alarak Gıda Bankası’nın Ocak ayından itibaren zarar ettiğini, 50 bin TL’lik ayni yardım yapmak için personel maaşları hariç 400-500 bin TL’lik masraf yaptıklarını açıkladı. ATAmarket’in yerine nakdi yardım uygulamasının başlatılacağını kaydeden Yıldız, burada çalışan 4 işçinin de işten çıkarılmayacağını sözlerine ekledi.

8 taşınmaz, SGK ve vergi dairelerine olan borçlarla mahsup edilecek
Öte yandan meclise gündem dışı olarak 7 maddede aralarında Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Hizmet Binası ve Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesine bağlı Semt Polikliniği olarak kullanılan taşınmazın da olduğu 8 taşınmazın SGK ve vergi dairelerine olan borçlar karşılığı mahsup edilmesi teklifini içiren maddeler de ilgili komisyonlara havale edildi.
Mecliste ayrıca 15 adet kamyonet alınması teklifi de görüşülürken, muhalefet meclis üyeleri yeni belediye yönetiminin göreve geldiğinde gerek duyulması halinde araçların Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinden temin edilebileceğini mecliste beyan ettiğini, o nedenle yeni araç alımına olumlu bakmadıklarını söylediler. Bu madde de oy çokluğu ile kabul edilerek, komisyona havale edildi.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30