İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bu memleket, sizlerle beraber, bu milletin evlatlarıyla beraber coşacak. Herkesi kucaklamaya geliyoruz"...
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bu memleket, sizlerle beraber, bu milletin evlatlarıyla beraber coşacak. Herkesi kucaklamaya geliyoruz" dedi.
Ekrem İmamoğlu, Konya'da Anıt Alanı yanında düzenlenen halk buluşmasına katıldı. Vatandaşlara seslenen İmamoğlu, 14 Mayıs'ta millete güvendiklerini söyledi. Millet İttifakı olarak herkesi kucaklayacaklarını ifade eden İmamoğlu, "Hoşgörünün ve kardeşliğin şehrindeyiz. Bugün bir kez daha ülkemizin manevi merkezinde olmak, Konyalılarla birlikte olmaktan çok mutluyum. Bu memleket, sizlerle beraber, bu milletin evlatlarıyla beraber coşacak. Herkesi kucaklamaya geliyoruz. Sizlere Erzurum'dan selam getirdim. 150 kişiyi yuhalamaya bile değmez. Bana taş atılmadı, millete, demokrasiye taş atıldı. Bu arada Konya'da burada görev yapan polislere ayaklarına taş değmesin, bu süreci hazırlayan bütün emniyet görevlilerine, mülki amirlerine teşekkür ediyorum" dedi.
"Yapacak çok işimiz var"
Yapacak çok işleri olduğunu ve kaybedecek bir dakikaları bile olmadığını ifade eden Ekrem İmamoğlu, "Ne yazık ki bu sistem memleketi berbat etti. Bakın söyleyeyim. Dün ben Erzurum'daydım. Erzurum'da neyi konuşacaktım biliyor musunuz? Erzurum geçmişte doğunun Paris'i, 81 il arasında ekonomik olarak 62'inci sırada, devlet orayı ihmal etmiş. Ama biz bu devletin, bu hükümetin ihmal ettiği ne var ise onları iyileştireceğiz. Çok şükür kısa sürede iyileştireceğimize inanıyorum. Coğrafyamızın her köşesinde insanlarımızla buluştuk. Artık millet ne istiyor biliyor musunuz? Huzur istiyor. Anneler sabah kahvaltısına huzurlu oturmak istiyor. Babalar markete huzurla girmek istiyor. Geleceklerinden kaygılanmayan bir hayat yaşamak istiyor gençler. Esnaf, sanayici, işçi, memur, emekli, herkes huzur istiyor" şeklinde konuştu.
İmamoğlu şöyle devam etti:
"Birbirini tanıyan 2 Konyalı hemşehrim olsun. Bunlardan birisi Kılıçdaroğlu'na, birisi de Erdoğan'a oy vereceğini biliyor. Bu iki Konyalı'dan birisi öbürünün kapısını çalsa, hemşehrim benim bir derdim var, beni dinleyebilir misin derse, Allah aşkına öteki Konyalı hiç konuşmadan onun suratına kapıyı kapatır mı? Kapatmaz. Bu iktidar kapatsın istiyor işte. Ama benim milletim, siyasi görüşü ne olursa olsun kucaklaşmayı başaracak, kucaklaşmayı bir arada olmayı başaracak. Bu milletin birliğini, dirliğini bozmaya çalışanlar da evine gidecek" dedi.
İmamoğlu, devletin gücünün vatandaşa şefkatle, vicdanla, ahlakla, tevazuyla geleceğini ifade ederek, "İstanbul, Ankara ortada. Kimseyi ayrıştırmadık, doğru işlere devam ediyoruz. İhmal edilenleri düzeltiyoruz. Geçmişte bir işi birisi düzgün başlatmışsa da teşekkür ediyoruz" dedi. Mayıstan sonra bu anlayışla memleketi ayağa kaldıracaklarını belirten İmamoğlu, "Devlet terbiyesine, ahlakına, aklına sahip, Türkiye'nin birleştirici gücü olacak olan, hak, hukuk ve adaletin mücadele simgesi Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı yapacağız. Mülakatı çöpe atacağız, liyakat gelecek. Millet "bizden, onlardan" demeyecek. Konya hakkını alacak. "Ben bilirim" devri bitecek, biz devri başlayacak" diye konuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
Arnavutluk'ta Kushner bağlantılı proje protestoları sürüyor
YKS maratonu bugün başlıyor: 2,4 milyon aday sınava girecek
03Muğla'da silahlı saldırı soruşturmasında 3 şüpheli tutuklandı
04Şeyh Naim Kasım: Lübnan'da direnişi tasfiye etme projesiyle karşı karşıyayız
05ABD-İran görüşmeleri ertelendi: İsviçre'deki kritik tur için diplomasi trafiği sürüyor
06Gazze'de ateşkes ihlalleri sürüyor: 6 Filistinli şehit oldu
07Kırıkkale'de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük