Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yaşam 27 Nisan 2024 - 12:05 Yorum: 0

Fındığı bekleyen tehlike

DÜZCE (İHA) – Düzce’de 632 bin dekar alanda yapılan fındık yetiştiriciliğinde ’kozalak akarı, külleme hastalığı ve kahverengi kokarca zararlısı’ ile mücadele dönemi başlatılıyor.Düzce tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri il genelinde 6...

Fındığı bekleyen tehlike

DÜZCE (İHA) – Düzce’de 632 bin dekar alanda yapılan fındık yetiştiriciliğinde ’kozalak akarı, külleme hastalığı ve kahverengi kokarca zararlısı’ ile mücadele dönemi başlatılıyor.
Düzce tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri il genelinde 632 bin dekar alanda fındık yetiştiriciliğine destek vermek için fındığı bekleyen tehlikeye karşı mücadele dönemi başlatıyor. Bu çerçevede tarım il müdürlüğünden yapılan açıklamada, “İl genelinde 632 bin dekar alanda fındık yetiştiriciliği yapılmakta olup son yıllarda Küresel İklim değişiklikleri ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, 2023 yılında Aralık ayında özellikle hava sıcaklıklarının aylık ortalamalarının yüksek olması, kış döneminde kar yağışının bölgede çok az olması; başta fındıkta kozalak akarı, külleme hastalığı ve fındıkta verim ve kaliteyi önemli oranda düşüren fındıkta kahverengi kokarca zararının normalden çok daha fazla zararlı olması beklenmektedir” ifadelerine yer verildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber