MENÜ

Hüseyin Okandan: "Önümüzdeki dönemde Cumhurbaşkanımıza ihtiyacımız var"

AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, bir sonraki Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak, "Önümüzdeki dönemde Cumhurbaşkanımıza ihtiyacımız var" dedi.AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Siyasetten ekon

Yayınlanma: 12 Mart 2026 10:43 Güncelleme: 12 Mart 2026 09:15
Hüseyin Okandan: "Önümüzdeki dönemde Cumhurbaşkanımıza ihtiyacımız var"
AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, bir sonraki Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak, "Önümüzdeki dönemde Cumhurbaşkanımıza ihtiyacımız var" dedi.
AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Siyasetten ekonomiye pek çok konuda açıklama yapan Okandan, parti çalışmaları hakkında da konuştu. Kendi siyasi hayatına değinen Okandan, siyasette hedeflerin tutmadığını ancak hedeflenmeyen durumların önüne geldiğini söyleyerek, "Siyasette hedeflediğiniz olmuyor. Hedeflemediğiniz şeyde önünde oluyor. 2008 yılında siyasete 2008 yılında gençlik kollarında başladım. Hiç hayalimde yokken kendimi bir anda Melikgazi Gençlik Kolları Başkanı olarak buldum. 2011 yılında Gençlik Kolları İl Başkanı oldum. Daha 21 yaşındaydım, Türkiye’deki en genç gençlik kolları başkanıydım. 2014’de kadar bu vazifeyi yaptık. O dönemden sonra il yönetiminde devam ettik. Biraz süre geçti ve Kocasinan İlçe Başkanı olduk. Aday dahi değildim ve 24 saat öncesine kadar haberim yoktu. O dönemde milletvekilliği aday adaylığı yapmıştım. Talip olduğum bir görevdi ama olmadı. İl Başkanlığını en ufak hayalime koymamıştım. Ancak bir anda kendimizi il başkanı olarak bulduk" dedi.

"Tek liderimiz Cumhurbaşkanımız, Recep Tayyip Erdoğan’dır"
‘Tek liderimiz Cumhurbaşkanımız, Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bizde onun adamlarıyız’ diyen Okandan, "Cumhurbaşkanımızın gayretini görünce insan daha fazla çalışmak istiyor. Bizim eforumuz yetmez daha da yükseği lazım. Biz liderimizin ortaya koymuş olduğu çalışmayı ve gayreti görüyoruz. Daha fazla nasıl mücadele edebiliriz? Ne kadar az uyuyup, ne kadar fazla meseleye değinebiliriz? İlçe ilçe geziyoruz. Bakanlık bakanlık geziyoruz. STK’larla sürekli iletişimdeyiz" ifadelerini kullandı.

"Emekli maaşında bize güvenin"
Emekliler için sorulan ‘zam’ sorusuna, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘bize güvenin’ sözünü hatırlatan Okandan, "Bizim esas sorunumuz, genç yaşta emeklinin fazla olması. Bunu vatandaşımız ödüyor. Şu anda atılan her şeyin yükü yine milletimizin üzerinde. Sonrasında vergi, cezalar gündeme geliyor. Bunu değerlendirirken, çok yönlü değerlendirmek lazım. Elbette ki emeklilerimizin çok daha ferah yaşamaları bizim en büyük arzumuz. Geçmiş yıllarda EYT’yi provoke edenler, şimdi emekliliği provoke ediyorlar. 2001 yılında bu memleketi bir yerden alıp, başka bir noktaya getiren Cumhurbaşkanımızın, bu eleştirilere karşı bir sözü var. ‘Bize güvenin. Elimizden gelen mücadeleyi yapıyoruz’ diyor. Bu konuda AK Parti hükümetinin bu duruşuna itimat etmemiz gerektiğini ifade ediyoruz" diye konuştu.

"Kayseri’nin ağabeyi değil, ağabeyleri var"
Kayseri’de bir kişiyi ağabey olarak tanımlamanın kent için uğraşan diğer kişilere haksızlık olacağını belirten Okandan, "Mehmet Özhaseki, 21 yıl boyunca Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı. Buradaki hizmetleri yoksunamaz. Allah razı olsun. ancak bunu bir ağabeyliğe tanımlamak, diğer insanların hepsine haksızlık olacağı kanaatindeyim. Burada herkes bir işin ucundan tutuyor. Bir mücadele içerisinde Bütün bakanlıklarda devam eden projeler var. 5 yıl sonra alınması için hazırlık yaptığımız projeler var. Belki o zaman şimdi görev yapan hiç kimse olmayacak. Ancak birileri diyecek ki ‘bu proje 10 yıl önce çizilmiş, şimdi ise rafta’. Böyle projeler var. Mesele ağabeylik, küçüklük değil. Siyasetin takvimi olmaz. Burada yıllardır hizmet ediyoruz. Bu şehirde olan bütün konular bizim meselemiz. Bizim derdimiz. Bu şehre hizmet eden, yön veren çok fazla büyüğümüz var" şeklinde konuştu.

"Önümüzdeki dönemde Cumhurbaşkanımıza ihtiyacımız var"
İleriki yıllarda gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerle ilgili olarak Okandan, "Önümüzdeki yıllarda cumhurbaşkanlığı ve genel seçim var. Bizim Cumhurbaşkanımıza, Kayseri’deki oy oranlarının ve insani münasebetlerin daha da gelişeceğiyle alakalı sözümüz var. Bu konuda da elimizden gelen gayreti yapıyoruz. Önümüzdeki seçimde Cumhurbaşkanımızın, yeniden o makamda var olması, bu ülkenin hem refahı hem kalkınması için önemli. Dış politikadaki kaosun içerisinde sağlam irade sadece Türkiye’de için değil, inanın ki birçok mazlumun birçok ümmetin umut ışığı niteliğinde. Cumhurbaşkanımızın şu anda siyasi makama ihtiyacı yok. Ancak bizim Cumhurbaşkanımıza ihtiyacımız var" dedi.

"Bilinçli bir şekilde tarım ve hayvancılık yapmaya ihtiyacımız var"
Tarım ve hayvancılığın daha bilinçli ve nitelikli yürütülmesi gerektiğinin altını çizen Okandan, ""Tarım ve hayvancılıkla alakalı işçi bulmakla alakalı zorluk çekiliyor’ diyoruz. Ancak tarım ve hayvancılık işine sahip çıkılsa, çok güzel bir gelir kaynağı. AK Parti hükümetinin herkesten daha çok tarıma ve hayvancılığa desteği vardır. Bizim bilinçli bir şekilde tarım ve hayvancılık yapmaya ihtiyacımız var. Gençlerimizin daha nitelikli tarım ve hayvancılık faaliyetlerini yürütmeye ihtiyacı var. Çünkü devletimizin politikaları da bu doğrultuda. Bu toplumsal bir konu. Tarım ve hayvancılık konusunda daha nitelikli gençlerin bu işe adım atmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Son dönemde gündemde olan ses sistemlerine ceza yazılmasıyla alakalı gelen ‘seçim otobüslerindeki ses sistemlerine de aynı işlem uygulanacak mı? sorusuna Okandan, "Siyasi partilerde seçim kampanyası başladığı zaman herkese neyse bizde de odur" dedi.
ETİKETLER: Hüseyin, Okandan:, "Önümüzdeki, dönemde, Cumhurbaşkanımıza
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Emeklilerimizin bu ayki emekli maaş ödemelerini öne çekerek 14 Mart’tan itibaren ödemeye başlıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Emeklilerimizin bu ayki emekli maaş ödemelerini öne çekerek 14 Mart’tan itibaren ödemeye başlıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilerin bayram ikramiyelerini her yıl olduğu gibi yine bayram öncesinde hesaplara yatıracaklarını belirterek, "Ayrıca emeklilerimizin bu ayki emekli maaş ödemelerini de öne çekerek 14 Mart’tan itibaren ödemeye başlı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Savaş, hem coğrafyamızda hem de küresel ekonomi üzerinde ağır bir tahribat oluşturdu" (1)

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Savaş, hem coğrafyamızda hem de küresel ekonomi üzerinde ağır bir tahribat oluşturdu" (1)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "En son İsrail’in tahrikleriyle komşumuz İran’a karşı başlatılan savaş, hem coğrafyamızda hem de küresel ekonomi üzerinde ağır bir tahribat oluşturdu" dedi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Hepsiburada, Türk girişimci kadınların emeğini dünyayla buluşturdu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Hepsiburada, Türk girişimci kadınların emeğini dünyayla buluşturdu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Hepsiburada, girişimci kadınların dijitalleşme yoluyla ekonomik hayata katılımını artırmaya yönelik vizyonunu Birleşmiş Milletler 70. Kadının Statüsü Komisyonu (CSW70) kapsamında New York’ta düzenlenen etkinliklerde p

Almanya Dışişleri Bakanı Wadephul, Türkiye’yi ziyaret edecek

Almanya Dışişleri Bakanı Wadephul, Türkiye’yi ziyaret edecek

Almanya Dışişleri Bakanı Johann David Wadephul, 12 Mart’ta Türkiye’yi ziyaret edecek.Almanya Dışişleri Bakanı Johann David Wadephul, 12 Mart tarihinde Türkiye’yi ziyaret edecek. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Wadephul ile gerçekleştireceği görüşmelerde T

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "(KKTC’nin güvenliği) Ne ihtiyaç olursa yapmaya devam edeceğiz, attığımız tüm adımlar adadaki herkesin güvenliği içindir"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "(KKTC’nin güvenliği) Ne ihtiyaç olursa yapmaya devam edeceğiz, attığımız tüm adımlar adadaki herkesin güvenliği içindir"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İran ile İsrail-ABD savaşının etkilerinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) yansımasına ilişkin, "Anavatan ve garantör olarak bölgemizdeki gelişmeleri dikkate alarak gerekli adımları atıyoruz. Bundan sonra da

Bakan Çiftçi: "APP plakalarla ilgili uygulanan cezaları sileceğiz"

Bakan Çiftçi: "APP plakalarla ilgili uygulanan cezaları sileceğiz"

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, "APP plakalarla ilgili uygulanan cezaları sileceğiz" dedi.Bakan Çiftçi, TBMM’de AK Parti Grup Toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. APP plakalardaki düzenlemeye ilişkin sorular üzerine Çitçi, "Karayoll

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ekonomik ambargo ve ağır yaşam koşulları altındaki İran halkı, şimdi de her gün devam eden bombardımanla hayatta kalma mücadelesi veriyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ekonomik ambargo ve ağır yaşam koşulları altındaki İran halkı, şimdi de her gün devam eden bombardımanla hayatta kalma mücadelesi veriyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ekonomik ambargo ve ağır yaşam koşulları altındaki İran halkı, şimdi de her gün devam eden bombardımanla hayatta kalma mücadelesi veriyor."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "İsrail’in tahrikleriyle komşumuz İran’a karşı başlatılan savaş, hem coğrafyamızda hem de küresel ekonomi üzerinde ağır bir tahribat oluşturdu."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "İsrail’in tahrikleriyle komşumuz İran’a karşı başlatılan savaş, hem coğrafyamızda hem de küresel ekonomi üzerinde ağır bir tahribat oluşturdu."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "İsrail’in tahrikleriyle komşumuz İran’a karşı başlatılan savaş, hem coğrafyamızda hem de küresel ekonomi üzerinde ağır bir tahribat oluşturdu."

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 05:15
Güneş 06:36
Öğle 12:42
İkindi 16:00
Akşam 18:37
Yatsı 19:53

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
61
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
57
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
54
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
46
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
42
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
42
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
33
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
32
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
30
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
30
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
27
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
25
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
24
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
24
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
22
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
21
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
20
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
14