Kastamonu Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yayımlanan 2024 İzleme ve Değerlendirme Raporu’nda 6 alanda ilk 20’de yer aldı.Kastamonu Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yayımlanan Türkiye genelinde 201...
Kastamonu Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yayımlanan 2024 İzleme ve Değerlendirme Raporu’nda 6 alanda ilk 20’de yer aldı.
Kastamonu Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yayımlanan Türkiye genelinde 201 üniversitenin değerlendirildiği 2024 İzleme ve Değerlendirme Raporu’nda büyük bir başarı elde etti. Kastamonu Üniversitesi rapordaki 6 alanda ilk 20’de yer aldı. Öğrencilerin yaptığı sosyal sorumluluk projeleri sayısı, TÜBİTAK tarafından verilen ulusal ve uluslararası proje sayısı, ulusal seviyede endüstri ile ortak yürütülen Ar-Ge proje bütçesi, ulusal seviyede endüstri ile ortak yürütülen Ar-Ge proje sayısı, uluslararası değişim orogramları kapsamında gelen öğretim elemanı sayısı ve sıfır atık, yeşil kampüs ve çevrecilik alanlarında alınan ödül sayısı ile raporda derece elde eden Kastamonu Üniversitesi sosyal sorumluluk projeleri ile topluma katkı sağlamaya devam ediyor.
Kastamonu Üniversitesi, topluma katkı sağlama amacıyla gerçekleştirdikleri projelerle öğrencilerini sadece akademik başarıya değil, aynı zamanda topluma hizmet kapsamında farkındalık oluşturan projelerle geleceğe hazırlamaya gayret ediyor. Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) alanında da Kastamonu Üniversitesi, ulusal düzeyde endüstri ile ortak yürütülen Ar-Ge projelerinde kayda değer bir performans gösterdi. Kastamonu Üniversitesi, endüstri ile ortak yürütülen projelere ait bütçenin en yüksek olduğu üniversiteler listesinde ilk 20’de yer aldı. Kastamonu Üniversitesi, sanayi-üniversite işbirliğini merkeze alan projeleri ile ilimizin ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlama gayretiyle çalışıyor.
Her bir üniversitenin geçmiş yıllara ait verisi dikkate alınarak hesaplama yapıldığında, faydalanılan TÜBİTAK projesi sayısının en yüksek olduğu ilk 20 üniversite içerisinde de yer alan Kastamonu Üniversitesi, 648 proje ile 9. sırada bulunuyor. Kastamonu Üniversitesi, bilimsel araştırmalara verdiği desteği ve projelere sağladığı katkılarıyla ön plana çıkıyor. Proje kültürünün tabana yayılmaya başlandığı üniversitemizde son birkaç yıldır proje sayısında önemli artışlar sağlandı.
Rapora göre çevresel sürdürülebilirlik konusundaki çalışmalarıyla ön plana çıkan Kastamonu Üniversitesi, sıfır atık, yeşil kampüs ve çevrecilik alanlarında aldığı ödüllerle çevreci üniversiteler arasında önemli bir yer edindi. Kastamonu Üniversitesi, sıfır atık, yeşil kampus ve çevrecilik alanlarında yaptığı çalışmalar neticesinde 7. sıraya yerleşti. Kastamonu Üniversitesi, bu alandaki başarılarıyla Türkiye genelinde ilk 20’de yer alarak çevresel sürdürülebilirliği teşvik eden projeleriyle geleceğe katkı sunmaya devam ediyor.
Öte yandan, Kastamonu Üniversitesi, 2024 YÖK İzleme Raporu’na göre ortalamanın üstünde başarı gösterdiği diğer alanlar arasında; öğrencilerin gerçekleştirdiği endüstriyel/sektörel projelerin sayısı, mezun takip sistemindeki mezun oranı, alan ağırlıklı atıf endeksi, başvurulan patent, faydalı model veya tasarım sayısı, uluslararası öğrenci sayısı, yeşil alan oranı ve öğrenci topluluk sayısı yer alıyor.
Stratejik planda yer alan önemli hedeflerinden birisi uluslararasılaşma olan Kastamonu Üniversitesi’nde uluslararası projeler, işbirlikleri, uluslararası faaliyetler, değişim programları kapsamında gelen öğretim elemanı sayısındaki artış, alanda akademik işbirliğinin geliştirilmesine önemli katkılar sağlıyor. Kastamonu Üniversitesi, yabancı uyruklu doktoralı öğretim elemanları ile çeşitlenen kadrosu ile akademik kalitesini artırarak global ölçekteki iş birliklerini geliştiriyor.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, YÖK İzleme ve Değerlendirme Raporu ile ilgili yaptığı değerlendirmede, Kastamonu Üniversitesi’nin bazı alanlarda önemli bir ilerleme kaydettiğini, bazı alanlarda ülke ortalamasının üzerinde yer aldıklarını, bununla beraber bazı alanlarda daha fazla çalışmanın gerekliliğini vurguladı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla yayımlanan "2026-2027 Eğitim ve Öğretim Yılına İlişkin İş ve İşlemler" konulu genelgede okul güvenliği, kayıt ücretleri, sınıf ve öğretmen seçimi, cep telefonu kullanımı, kıyafet uygulaması ve mezuniyet törenle
Bekiroğlu, Şehitkamil ilçesinde bu yıl yaklaşık 32 bin öğrencinin yaz Kur'an kurslarına katıldığını, öğrencilerin yaklaşık 800'ünün okul öncesi eğitim çağındaki çocuklardan oluştuğunu ifade etti. Şehitkamil İlçe Müftüsü Abdullah Bekiroğlu İLKHA muhabirine
Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından 2026 yılı Yaz Kur'an Kursları kapsamında kent genelinde yürütülen eğitim çalışmalarında 100 bin 612 öğrenciye ulaşılarak tüm zamanların en yüksek katılımının gerçekleştiği bildirildi. İl genelinde bin 690 cami ve 396 Kur'
İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Batman Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) Müdürü Osman Atmalar, mesleki eğitimin öğrencilerin eğitim hayatını sürdürürken aynı zamanda bir meslek öğrenmelerine ve iş hayatına hazırlanmalarına önemli katkı sunduğunu belir
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2026-ALES/2'ye ilişkin değerlendirme sürecinin tamamlandığını duyurdu. Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin sonuç sistemi üzerinden vatandaşlık numaraları ve aday şifreleriyle öğrenebilecek. (İLKHA)
Hasankeyf İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Yaz Kur’an Kursları Kapanış Programı gerçekleştirildi. Programa Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş da katıldı. Yaz Kur’an kurslarına katılan öğrencilerle bir araya gelen İl Müftüsü Ahmet Durmuş, öğrencilerin Kur’
Gaziantep Peygamber Sevdalıları tarafından yaz döneminde çocuklara yönelik gerçekleştirilen "Hayat Namazla Güzeldir" eğitim programının kapanışı, Millet Camii'nde düzenlenen programla gerçekleştirildi. Yaklaşık 1000 öğrencinin katıldığı programda çocuklar
Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2025 yılı kütüphane verilerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Batman'ın 2 milyon 375 bin 18 kütüphane ziyaretiyle İstanbul'un ardından Türkiye genelinde ikinci sırada yer
Gaziantep'te "Davet ve Gençlik" park buluşması düzenlendi
Giresun'da trafik kazası: 12 yaralı
03Benzine 3,20 lira zam pompa fiyatlarına yansıdı
04Kırıkkale'de hapis cezasıyla aranan şüpheli yakalandı
05İstanbul'da okulların ilk günü için ders saatleri yeniden düzenlendi
06Mevsimlik fındık işçilerini taşıyan minibüs ile kamyonet çarpıştı: 23 yaralı
072027-2029 dönemi bütçe hazırlıkları başladı
Beşi̇ktaş A.ş.
Galatasaray A.ş.
Kocaeli̇spor
Trabzonspor A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Fenerbahçe A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Samsunspor A.ş.
Arca Çorum Fk
Erzurumspor Fk
Eyüpspor
Göztepe A.ş.
Tümosan Konyaspor