Malatya’da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde iş yeri yıkılan esnaf Ali Alparslan atölyeye çevirdiği evinde üretime devam ediyor. Yaklaşık 20 aydır evinde üretim yapan Alparslan gelecek için umutlu olduğunu söyledi.Malatya’da, 6 Şubat...
Malatya’da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde iş yeri yıkılan esnaf Ali Alparslan atölyeye çevirdiği evinde üretime devam ediyor. Yaklaşık 20 aydır evinde üretim yapan Alparslan gelecek için umutlu olduğunu söyledi.
Malatya’da, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden yaklaşık 19 bin esnaf etkilendi. Yaraların hızla sarıldığı kentte esnafın bir bölümü oluşturulan konteyner çarşılarda faaliyetlerini sürdürürken Yeşilyurt ilçesi Melekbaba Mahallesi’nde yaşayan ve depremlerde iş yeri yıkılan Ali Alparslan ise atölyeye çevirdiği evinde üretime devam ediyor.
"Her şeyi devletten beklememek gerekiyor"
Yaklaşık 20 aydır iş yerine dönüştürdükleri evlerinde matbaa sektöründeki faaliyetlerini sürdüklerini kaydeden Alparslan, "İş yerimiz yıkıldıktan sonra 3 katlı olan evimizin bir katını iş yerine dönüştürerek faaliyetlerimize devam ettik. Her şeyi devletten beklememek lazım. İşlerimiz gayet iyi ekmeğimiz çıkıyor" dedi.
"Yeni çarşının tamamlanmasını bekliyoruz"
Enkaz altında kalan ekipmanlarını kurtaramadıklarını kaydeden Ali Alparslan her şeye rağmen üretime devam ettiklerini belirterek, "Kiracı olduğumuz için hak sahibi olamayacağız. Kiracı imalatçılar için Altay kışlası mevkiine yeni iş yerleri inşa edildi. Bizde burada faaliyet göstermek için başvurularımız yaptık. Kurada çıkacak sonuçları bekliyoruz inşallah kurada iş yeri çıkarsa işletmemizi oraya taşıyarak üretime devam edeceğiz" diye konuştu.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Arnavutluk'ta Kushner bağlantılı proje protestoları sürüyor
YKS maratonu bugün başlıyor: 2,4 milyon aday sınava girecek
03Kırıkkale'de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
04Muğla'da silahlı saldırı soruşturmasında 3 şüpheli tutuklandı
05İzmir'de açıklarında 14 düzensiz göçmen yakalandı
06Gazze'de ateşkes ihlalleri sürüyor: 6 Filistinli şehit oldu
07ABD-İran görüşmeleri ertelendi: İsviçre'deki kritik tur için diplomasi trafiği sürüyor
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük