Osmaniye’nin Merkez ilçesine bağlı Çardak Köyü’nde bulunan Farabi Anadolu Lisesi, kabadayılığın ve vandallığın ulaştığı vahim boyuta tanıklık etti.
Osmaniye’nin Merkez ilçesine bağlı Çardak Köyü’nde bulunan Farabi Anadolu Lisesi, kabadayılığın ve vandallığın ulaştığı vahim boyuta tanıklık etti. Eğitim yuvası olması gereken okul bahçesi, kuralları ve kamu huzurunu hiçe sayan gözü dönmüş bir saldırganın şiddet gösterisine sahne oldu.
Elde edilen bilgilere göre A.B. isimli şahıs, aralarında daha önceden husumet bulunduğu öğrenilen amcası, öğretmen M.B.’ye okul bahçesinde ruhsatsız tabancayla ateş açtı. Öğrencilerin ve toplumun güvenliğini temsil eden bir ilim yuvasına elinde yasa dışı silahla girme cüretini gösteren saldırgan, kurşun yağdırarak bir öğretmeni ağır şekilde yaraladı. Kanlar içinde kalan M.B., olay yerine çağrılan sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Öğretmenin hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.
Geleceğin Yetiştiği Alanda Cehalet Kurşunları
Günün ortasında, bir eğitim kurumunun bahçesinde ruhsatsız silahla dehşet saçmak; sadece bir bireye değil, toplumun huzuruna, hukukun üstünlüğüne ve eğitim camiasının kutsallığına açık bir saldırıdır. Husumet kisvesi arkasına sığınarak toplumsal alanı şiddet arenasına çeviren bu zihniyet, cezasız kalmamalıdır. Toplumun geleceğini inşa eden öğretmenlerimize yönelik bu vandallık, adaletin en sert ve tavizsiz yüzüyle karşılık bulmalıdır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Lavrov: S-400 füze sistemleri "dost bir üçüncü ülkeye" gidebilir
Tayland'da şiddetli yağışların yol açtığı sellerde 8 kişi öldü
03Abu Dabi'ye gizli ziyaret: Netanyahu, Al Nahyan ile görüştü
04Terörsüz Türkiye Yürütme Kurulu bugün ikinci kez toplanıyor
05Ben-Gvir'den Filistinli esire tehdit: "Seni öldürmek istiyorum"
06Fon soruşturmasında yeni gelişme: Tedbirler kaldırıldı
07Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor: Gündem fon soruşturması ve Terörsüz Türkiye
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Arca Çorum Fk
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Eyüpspor