Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
01:00 Burdur’da kavşağa kontrolsüz giren aracın çarptığı otomobil takla attı: 2 y...00:22 Yenice’de otomobil traktöre çarptı; 2 kişi yaralı23:53 İsrail’de polisten esir yakınlarına sert müdahale23:43 Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi: MSK: 66 - Gölbaşı Belediyesi TED An...23:42 Esenler’de yol kenarında erkek cesedi bulundu23:40 İzmir’de Tarihi Kemeraltı Çarşısı’ndaki büyük yangın kontrol altında23:30 İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu: "Cumhurbaşkanı Erdoğan tebrik için arad...23:23 Fuat Erdal’dan, play-off başarısına tebrik mesajı23:10 Bakan Yerlikaya: "Polis merkezi amirimiz ve ekipler amirimiz tüm müdahalele...23:08 İzmir’de Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda yangın: Tekstil deposu alevlere tesli...23:07 CHP Genel Başkanı Özel’den Dervişoğlu’na tebrik22:59 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: "Bugün saat 20.15 sıralarında, Adıyaman Altı...22:58 Adıyaman’daki olayda karakol amiri ve ekipler amiri şehit oldu22:48 Pancar toplarken yılan soktu, askeri helikopterle sağlık ekiplerine teslim...22:45 Ticaret Bakanı Bolat, Almanya’da22:44 Bakan Bak’tan Galatasaray Erkek Sutopu Takımı’na tebrik22:43 CHP Genel Başkanı Özel’den İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Dervişoğlu’na te...22:42 Yerde yuvarlanması tepki çeken AK Partili meclis üyesi görevinden istifa et...22:39 Galatasaray Sutopu Takımı, Avrupa’da şampiyon oldu22:38 Türkiye’de konser verecek olan Kızılordu Korosu’na protesto
F. Esra Günaydın

Özgüven mi Öz’e güven mi?

04 Kasım 2011 - 11:26 Yorum: 3

Ne çok duyar olduk şu “özgüven”i. Ne çok “özgüvenli” insanlar görür olduk etrafımızda. Ne kadar mühim bir vasıfmış şu “özgüven”.

Sizce de bu işte bir gariplik yok mu? Biraz bencillik biraz kendini beğenmişlik yok mu içinde? Bence var! Hem de fazlasıyla. Bencillik var, çünkü insan güveni sadece kendisinde arıyor şayet bulabilirse “özgüvenli” oluyor. Kendini beğenmişlik var, insan kendini her şeyin sebebi olarak görebiliyor ve her şey sadece onun elindeymiş gibi yaşıyor. Attığı her adım doğru(!) çünkü o “özgüvenli” aman Allah’ım!

Öte yandan mutsuzluk ve tatminsizlik kaçınılmaz oluyor “özgüvenli” insanımıza. Ama o an öngöremiyor insanımız bu sonuçları, yola devam… Ta ki Sahibi’nin hayatındaki yerinin farkına varana kadar. Daha doğrusu hakiki manada iman edene kadar. Oysa en başında kendine değil Öz’üne, Rabbi’ne, Sahibine, Mutlak Kudret’e güvenmeyi bilseydi sonuçlar çok daha başka olacaktı. O kendini ne mutsuzluk ne de tatminsizlikte bulacaktı, aksine çok daha farklı bir Muhabbet’te çok daha Gerçek bir güvende bulacaktı.

Aslına bakarsınız sırtını kime dayadığın önemlidir hayatında. Ne kendine ne nefsine dayanmaktadır çözüm. Sana en yakın olanda, seni en iyi anlayanda, her nefesinde yanında olandadır yani Rabbinde. İşte bu noktadadır fakirin “Öz’e güven” kavramı. Hayatta kimimiz özgüveni kimimizse Öz’e güveni seçer. Bana sorarsanız Öz’e güvenmenin farkını yaşamaktadır hayatın tadı…

YAZIYA YORUM YAP
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
YORUMLAR 3
Yorumcu
yazar 22 Kasım 2011 - 12:17
Öncelikle şundan emin olabilirsiniz; ne Şems'in ne de Mevlana'nın yaşamını okuyorum/okudum.Bir yazıdan bu çıkarımı yapabilmiş olmanız oldukça şaşırtıcı ve bir o kadar da başarısız. Benim kaynağım Tek'tir ve güvendiğim kendim değil Rabbimdir.
Yorumcu
Malatya özlemi 21 Kasım 2011 - 20:15
Ortacag rahibelerinin ögütleri veya sofistce bile olmayan parcali ve kendi icinde celiskili bir yazi. <br>Anladigim Mevlana veya Semsin yasamini ya yeni okudunuz veya okuyorsunuz.
Yorumcu
İhsan KALENDER 05 Kasım 2011 - 12:02
İşin aslını bilip anlarsanız mesele kalmaz.BİSMİLLAH demenin farkındalığını öğrenerek adım atarsanız mesele kalmaz.Amma velakin DONANIMSIZ HAZIRLIKSIZ olarak SINAVA çıkmanın FAYDASI olmaz.BİSMİLLAH diyebilmek için ÖĞRENİM MAARİF gerek!..TEVEKKÜLÜN de şartları kuralları vardır hani.MUTLULUĞUN ANAHTARI DA BİSMİLLAH demenin diyebilmenin içindedir.NEFES ALIP VERMENİN ANLAMI DA bu cümledendir.Bir MİKROBA MAĞLUP olan BABAYİĞİTLER,KALBİNE YENİK DÜŞENLER,TRAFİK KAZASINA MAĞLUP OLANLARIN **ÖZGÜVENİ**tarif edilebilir mi?..NEMRUT gibi İLAHLIK iddiasına girenlerin de bir SİVRİ-SİNEKÇİĞE MAĞLUP oldukları dikkatlere sunulursa MESELE anlaşılır.ALEMLERİN RABBİ GÜÇ ve KUDRET SAHİBİ olan ALLAH-U AZİMÜŞŞANA güvenmenin sığınmanın haricinde kime yada kimlere güvenile-bilinir ki?..İşte bütün mesele O'nu tanıyıp bilmek meselesidir.MARİFETULLAH meselesidir.Bizler de onun tesisi için bize verilen nefesimizi gücümüzü harcamaktan çekinemeyiz.Ne GÖZEL TEMAYA kalem attınız.Tebrikler.
YAZARIN DİĞER YAZILARI