MENÜ

Vali Seddar Yavuz: “Uyuşturucuyla Mücadelede En Güçlü Kalkan Ailedir”

Vali Seddar Yavuz, aile içi iletişimin güçlendirilmesi ve annelerin bilinçlendirilmesinin, uyuşturucuyla mücadelede en etkili koruyucu mekanizma olduğunu vurgulayarak, bağımlılıkla mücadelenin toplumun tüm kesimlerinin ortak sorumluluğu olduğunu belirtti.

Yayınlanma: 19 Aralık 2025 22:35 Güncelleme: 22 Aralık 2025 19:30
Vali Seddar Yavuz: “Uyuşturucuyla Mücadelede En Güçlü Kalkan Ailedir”

Vali Seddar Yavuz, aile içi iletişimin güçlendirilmesi ve annelerin bilinçlendirilmesinin, uyuşturucuyla mücadelede en etkili koruyucu mekanizma olduğunu vurgulayarak, bağımlılıkla mücadelenin toplumun tüm kesimlerinin ortak sorumluluğu olduğunu belirtti.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde, İçişleri Bakanlığı’nın 19.04.2021 tarihli ve 2021/7 sayılı Genelgesi kapsamında yürütülen “En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi Uygulama Toplantısı”, Vali Seddar Yavuz başkanlığında İl Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Programa; Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Vali Yardımcıları Sedat Özdemir, Bilal Basrı, Talat Tabur, Vali Yardımcısı V. Uğur Almalı, Yeşilyurt Kaymakamı Hasan Hüseyin Uzan, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Tolunay Başer, MTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Erdem, Prof. Dr. H. Birgül Cumurcu, kurum müdürleri ile anneler ve anne adayları katılım sağladı.

Programda konuşan Vali Seddar Yavuz, Valilik olarak ailenin korunmasına ve çocukların sağlıklı bireyler olarak yetiştirilmesine büyük önem verdiklerini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 2025 yılının “Aile Yılı” ilan edildiğini hatırlattı. Ailenin toplumun temel yapı taşı olduğunu vurgulayan Yavuz, aile içi şiddet, yalnızlık ve bağımlılık gibi sorunların tüm toplumlar açısından ciddi riskler barındırdığını ifade etti.

Çocukların yalnızca akademik başarılarıyla değil; davranışları, sosyal çevreleri ve günlük yaşamlarıyla da yakından takip edilmesi gerektiğini dile getiren Yavuz, sevgi ve ilgi yoksunluğunun çocukların gelişimini olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Annelerin çocuklar üzerindeki belirleyici rolüne vurgu yapan Yavuz, çocukların iyi bireyler ve iyi vatandaşlar olarak yetiştirilmesinin öncelikli hedef olduğunu söyledi.

Bağımlılıkla mücadelede kararlılık mesajı veren Vali Yavuz, Malatya genelinde emniyet ve jandarma birimlerince yürütülen çalışmalar kapsamında 2025 yılına ait güncel verileri paylaştı. Buna göre, 2025 yılının ilk 11 ayında narkotik olay sayısında artış yaşanırken, şüpheli ve tutuklu sayılarında düşüş kaydedildi. Yetkililer, bu durumun arzla mücadelede etkinliğin arttığını, talep yönlü çalışmaların ise güçlendirilmesi gerektiğini ortaya koyduğunu değerlendirdi.

2025 yılı boyunca il genelinde 72 bin 144 kişiye yönelik bilgilendirme ve farkındalık eğitimleri düzenlendiği, eğitimlerde UYUMA uygulamasının tanıtıldığı ve bilgilendirici materyallerin dağıtıldığı bildirildi.

Toplantı kapsamında; İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. H. Birgül Cumurcu tarafından çocukların narkotik maddelerden korunmasına yönelik sunum yapılırken, polis memurları Ali İhsan Güneş ve Asuman Arslan tarafından “En İyi Narkotik Polisi Anne” projesi tanıtıldı. Ayrıca Komiser Aslı Ergören KADES uygulaması hakkında, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nden Çocuk Gelişimcisi Hilal Gönüldaş ise “Aile İçi İletişim ve Aile İçi Şiddet” konularında bilgilendirmelerde bulundu.

Program, “En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi” kapsamında annelere ve anne adaylarına yönelik farkındalık çalışmalarının önümüzdeki süreçte artarak devam edeceğinin belirtilmesiyle sona erdi.

ETİKETLER: Vali, Seddar, Yavuz:, “Uyuşturucuyla, Mücadelede
KAYNAK: Malatya Haber Ajansı

MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Adalet Bakanı Gürlek: "Türkiye Artık Masayı Kuran Ülkedir"

Adalet Bakanı Gürlek: "Türkiye Artık Masayı Kuran Ülkedir"

Adalet Bakanı Akın Gürlek, MTTB Siyaset Okulu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin vesayet zincirlerini kırdığını ve küresel siyasette oyun kurucu bir aktöre dönüştüğünü vurguladı. Yeni anayasanın bir zorunluluk olduğunu belirten Gürlek, "Güçlü olmayanın ad

Meteoroloji'den 13 il için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji'den 13 il için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yurt genelinde etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle 13 il için “sarı” kodlu uyarı yayımladı. MGM’nin son değerlendirmelerine göre Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara, İç Ege, Akd

Türk Kızılay 2026 Kurban Vekâlet Ücretlerini Açıkladı

Türk Kızılay 2026 Kurban Vekâlet Ücretlerini Açıkladı

Türk Kızılay, 2026 yılı Kurban Bayramı kapsamında gerçekleştireceği vekâletle kurban kesim organizasyonunun detaylarını ve ücretlerini kamuoyuyla paylaştı. "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatalım" sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında vekâlet bedelleri b

Adıyaman Üniversitesi’nde Seramikte Uygulamalı Eğitim

Adıyaman Üniversitesi’nde Seramikte Uygulamalı Eğitim

Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından düzenlenen çalıştayda, raku fırını tasarımı ve pişirimi uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından “Raku Fırını Tas

Uzakta Yaşayanlar İçin Kastamonu ile Bağı Canlı Tutmanın Yolu

Uzakta Yaşayanlar İçin Kastamonu ile Bağı Canlı Tutmanın Yolu

Başka bir şehirde yaşamak, memleket gündeminden kopmayı gerektirmez. Düzenli yerel haber takibi, uzaklığı daha yönetilebilir hale getirir.

Kurumlar Vergisinde Kritik Eşik: Ödemeler İçin Yarın Son Gün

Kurumlar Vergisinde Kritik Eşik: Ödemeler İçin Yarın Son Gün

Kurumlar vergisi mükellefleri için 2025 hesap dönemine ait beyan ve ödeme maratonunda sona gelindi. Mükelleflerin, yasal yükümlülüklerini yerine getirmeleri için belirlenen süre yarın mesai bitimiyle birlikte doluyor. Beyannameler İçin Son Çağrı 2025 yıl

600 Sporcu Halk Oyunları İçin Adıyaman’da Buluştu

600 Sporcu Halk Oyunları İçin Adıyaman’da Buluştu

Adıyaman’da düzenlenen Kulüpler Arası Halk Oyunları Bölge Yarışması, 30 kulüp ve yaklaşık 600 sporcunun katılımıyla büyük bir coşku içinde tamamlandı. Adıyaman, Kulüpler Arası Halk Oyunları Bölge Yarışması’na ev sahipliği yaptı. Yeni Mahalle Kapalı Spor S

İş İnsanları Platformu’ndan Siyaset Okulu Programına Destek

İş İnsanları Platformu’ndan Siyaset Okulu Programına Destek

Malatya İş İnsanları Platformu Başkanı Ahmet Özköse, MTTB tarafından düzenlenen Siyaset Okulu programını gençlerin bilinçli ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmesi açısından kıymetli bulduklarını söyledi. Milli Türk Talebe Birliği tarafından düzen

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30