Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, "Köy Okullarının Yaşam Merkezine Dönüştürülmesi Projesi" çerçevesinde aktif olarak kullanılmayan kırsal mahalle...
Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, "Köy Okullarının Yaşam Merkezine Dönüştürülmesi Projesi" çerçevesinde aktif olarak kullanılmayan kırsal mahalle okullarının onarılarak yeniden eğitime kazandırılacağını, çocukların kilometrelerce yol gitmelerine gerek kalmadan buralarda nitelikli bir eğitim görmelerinin sağlanacağını söyledi.
Vali Zülkif Dağlı, 19 Mayıs ilçesinde düzenlenen Mahalle Muhtarları Toplantısı'na katıldı. 19 Mayıs Kaymakamı İbrahim Çivelek, İl Jandarma Komutanı Ömer Ersever, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileriyle birlikte muhtarların hazır bulunduğu toplantı Hamidiye Anadolu İmam Hatip Lisesi Şehit Eren Bülbül Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.
Toplantıda, mahallede kamu hizmetlerinin doğru ve hızlı bir şekilde ulaştırılmasında önemli bir görev üstlenen muhtarların sorun, öneri ve isteklerini dinleyen Vali Dağlı, bulundukları mahallede devletin tüm kurumlarını temsil ederek, vatandaşlarla devlet kurumları arasında köprü vazifesi gören muhtarların mahallelerindeki sorunların çözümü ile vatandaşların talep ve beklentilerinin yerine getirilmesi yolunda kaymakamlık ve belediye ile istişare halinde olmalarının istedi.
Birikimi ve tecrübesi ile kamu yönetimi ve toplumsal hayatın en temel yapı taşlarından olan muhtarların, üstlenmiş oldukları sorumluluğun bilinciyle hareket ederek, devlet ile toplum arasında adeta bir köprü görevi gördüğünü ve sağlıklı bir iletişimin kurulmasını sağladığını ifade eden Vali Dağlı, vatandaşların sorun ve isteklerini yetkili makamlara ileterek, takibini yapan muhtarların, problemlerin çözümlenmesinde de büyük bir katkıda bulunduğunu kaydetti.
Köy Okullarının Yaşam Merkezine Dönüştürülmesi Projesi
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından tanıtımı Samsun'da yapılan "Köy Okullarının Yaşam Merkezine Dönüştürülmesi Projesi" çerçevesinde, aktif olarak kullanılmayan köy okullarının onarılarak yeniden eğitime kazandırılacağını ifade den Vali Dağlı, çocukların kilometrelerce yol gitmelerine gerek kalmadan nitelikli bir eğitim görmelerinin yanı sıra, tarım ve hayvancılık başta olmak üzere ihtiyaç duyulan alanlarda kursların açılmasıyla kırsal mahallelerin kalkınmasına ve gelişmesine de katkı sağlayacak olan bu projenin uygulanması noktasında herkesin üzerine düşeni yapacağına emin olduğunu vurguladı.
Konuşmasının ardından Vali Dağlı, muhtarların sorun, öneri ve isteklerini dinleyerek, görevlerinde başarılar ve kolaylıklar diledi.
19 Mayıs Belediyesi'ne ziyaret
Samsun Valisi Dağlı, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyarette, 19 Mayıs Belediyesi tarafından ilçe genelinde yürütülen hizmet ve projeler görüşüldü.
Kendisiyle tanışmak isteyen kadının evine konuk oldu
Vali Dağlı, kendisiyle tanışıp sohbet etmeyi çok istediğini öğrendiği Seval Arslan isimli kadın ile eşi İsmet Arslan'ı 19 Mayıs ilçesindeki evlerinde ziyaret etti. Ziyarette Seval Arslan, Vali Dağlı'yı görmeyi çok istediğini ve bugünkü ziyaretiyle kendisini evinde ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.
Her fırsatta vatandaşlarla bir araya gelip hemhal olmaya, dertlerini dinleyip çözüme kavuşturmaya ve yüzlerinde bir tebessüme vesile olmaya gayret gösterdiğini belirten Vali Dağlı, bu bağlamda, kendisiyle tanışmayı istediğini öğrendiği Seval Arslan'ın evine konuk olmaktan ve hasbihal etmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.
Eyyübiye Belediyesi’nin başlattığı çevre temizliği, sıfır atık ve geri dönüşüm bilinçlendirme eğitimleri öğrencilere aktarılmaya devam ediyor.Eyyübiye Belediyesi ekipleri, Mustafa Vedat Mutlu Ortaokulu öğrencileri ile Eyyübiye Millet Bahçesinde öğrenciler
Haliliye Belediyesi, sıfır atık projesi kapsamında ilçe genelinde çevre bilincini yaygınlaştırmayı sürdürüyor.Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile UNDP tarafından desteklenen sıfır atık projesi, bölgede ilk olma özelliğini taşıyor. Haliliy
DÜZCE(İHA) – Düzce Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekipler sağlıklı yaşam kültürünün yaygınlaştırılmasına yönelik faaliyetlerine devam ediyor.Sağlık Bakanlığı tarafından toplum sağlığı konusunda farkındalık oluşturmak, sağlıklı yaşam kültürünü yaygınlaştırmak ve
Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından öğrenciler arasında trafikte saygı ve nezaket duygularını geliştirmek amacıyla "Trafikte Nezaket ve Görgü Kuralları Projesi" başlatıldı.Konya Büyükşehir Belediye Baş
Sakarya Büyükşehir Belediyesi kasım ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında "İslam Hukuku ve Siyaset Felsefesi" konulu söyleşi gerçekleştirildi.Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Prof. Dr. Özgür Kavak
Elazığ Belediyesi tarafından YKS’ye hazırlanan öğrenciler için hafta sonu ücretsiz deneme sınavı düzenlenecek.Elazığ’a kazandırdığı vizyon yatırımlarla şehri geleceğe taşımaya devam eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, gençlere yönelik hizmet
Mersin’de lise öğrencileri okul bahçesine getirilen Türkiye’nin ilk yerli ve milli otomobili TOGG’u yakından inceleme fırsatı buldu.’Tüketime değil, üretime dayalı Yerli Malı Haftası’ kapsamında düzenlenen etkinlikte, Nurettin Topçu Anadolu Lisesi öğrenci
Karabük Bilim Merkezi, çocuklara yönelik "3 Boyutlu Kalemle Hayaller Şekil Buluyor" atölyesini hayata geçiriyor.Karabük Belediyesi’ne bağlı Karabük Bilim Merkezi’nin gerçekleştireceği ücretsiz etkinlik 13 Aralık’ta dört seans hâlinde yapılacak.Atölye, çoc
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük