Edebiyat öğretmeni olarak görev yapan Yasemin Sürücü, Türkiye'nin işgal rejimi ile olan ticaretini sonlandırması adına 8 Ağustos 2025'te önce Silivri, ardından Büyükçekmece ve Zeytinburnu AK Parti ilçe teşkilatına giderek mektup verdi. Fatih ilçe teşkilat
Edebiyat öğretmeni olarak görev yapan Yasemin Sürücü, Türkiye'nin işgal rejimi ile olan ticaretini sonlandırması adına 8 Ağustos 2025'te önce Silivri, ardından Büyükçekmece ve Zeytinburnu AK Parti ilçe teşkilatına giderek mektup verdi. Fatih ilçe teşkilatına giderken terörle mücadele kapsamında gözaltına alınıp bir gün gözaltında tutulan Sürücü, çıkarıldığı adliyede bir yıl adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
Süreç sonunda TCK 217/A (Yalan bilgiyi alenen yayma) kanunu kapsamında hakkında dava açılan Sürücü, geçen ay çıktığı ilk mahkemede savcı tarafından ceza verilmesi talebinde bulunuldu. Davanın bugün görülen ikinci duruşmasında 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırılan Sürücü, avukatının da katıldığı basın açıklaması ile karara tepki gösterdi.
Semanur Yıldız tarafından okunan basın açıklamasında, işgal rejimi ile yapılan ticarete karşı çıkanların gözaltına alınarak, haklarında dava açılarak itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını, bunun en bariz örneğinin dava sonunda ceza alan Yasemin Sürücü olduğunu ifade etti.
Yıldız, "Bu hukuksuzluğun en somut ve en cüretkar örneklerinden biri, Bakü-Tiflis-Ceyhan hattından İsrail’e akan petrolü ve Türkiye üzerinden soykırımı besleyen enerji, lojistik ve ticaret şirketlerini teşhir ettiği için yargılanan Yasemin Sürücü'nün davasıdır. Bugün bu duruşma salonundan çıkan karar ne olursa olsun bu davanın açılabilmiş olması bile başlı başına bir garabet ve yargının araçsallaştırılmasının tarihsel bir belgesidir. Yasemin Sürücü’nün AK Parti ve MHP ilçe teşkilatlarına kapalı zarf içinde teslim ettiği mektup nedeniyle suçlandığı yargılama tam bir hukuksuzluk örneğidir. Davanın 15 Aralık tarihli iddianamesinde yer alan “tamamıyla yalan olmasa da” ve “devletin kurum ve organları tarafından yapılan açıklamalar dışında” ifadeleri, hukukun değil; tek parti diktalarının ve karanlık darbe dönemlerinin vesayetçi zihniyetinin birebir yansımasıdır. Bir yandan bilginin "tamamıyla yalan olmadığını" itiraf edip, diğer yandan bunu TCK 217/A kapsamında 'Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak' olarak suç saymak, hukuki bir çelişkinin ötesinde, iktidarın suçluluk psikolojisinin de açık bir itirafıdır." dedi.
Sürücü'nün avukatı Bilal Akıncı, yapılan yargılamanın hukuki olmadığını, söz konusu karara ilişkin üst mahkemeye başvuracaklarını ifade etti. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Siirt'te vatandaşların güvenliğini ve çevre düzenini ilgilendiren bir sorun daha gündeme geldi. Çınarlısu köyü yolu üzerinde bulunan Habra mevkiindeki bağ bekçisi kulübesinin atıl durumda kalması, bölgede bağı bulunan vatandaşların tepkisine neden oluyor.
Dünya ekonomisi, eş zamanlı olarak yaşanan jeopolitik çatışmalar, tırmanan enerji şokları ve küresel ticaretin korumacılık politikalarıyla parçalanması nedeniyle derin bir belirsizlik ve istikrarsızlık sarmalından geçiyor. Uluslararası finans kuruluşların
Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Valilikten yapılan açıklamaya göre, suçların önlenmesi ve adli makamlarca haklarında yakalama emri bulunan kişilerin yakalanması amacıyla Jandar
Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, uyuşturucu satan ve kullananlara yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Yürütülen operasyonlar kapsamında 525 kök keneviri ile skunk, 523 adet uyuşturucu hap ve 123 kilogram esrar ele geçirildi. Operasyonlarda 28 şüpheli hak
İzmir’de polis ve gazeteci kimliğine bürünerek sosyal medya üzerinden sahte paylaşımlar yaptığı tespit edilen şüpheli hakkında çalışma başlatıldı. Farklı noktalarda görevli gibi dolaştığı belirtilen şüphelinin, sosyal medya hesaplarında da kendisini polis
Ukrayna'da yaygın olarak kullanılan Hava Alarmı (Air Alert) uygulaması, yerel saatle 22.47'de ülke genelinde en yüksek seviyede hava saldırısı uyarısı gönderdi. Başkent Kiev'deki bazı kullanıcılara ise radyasyon, kimyasal saldırı ve sokak çatışmalarına il
Kaza, Mustafakemalpaşa ilçesi Lalaşahin Mahallesi’nde meydana geldi. E.Z. yönetimindeki 16 EJS 01 plakalı hafriyat kamyonu, yokuş aşağı ilerlediği sırada sürücüsünün kontrolünden çıktı. Kamyon, biri metruk olmak üzere iki eve çarptı. Çarpmanın şiddetiyle
İznik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ateşli silahla kasten yaralama ve yağma suçlarına ilişkin soruşturma kapsamında firari durumda bulunan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Yürütülen çalışmalar sonucunda B.R.K. ve E.T. isimli iki şüpheli
Katarlı arabulucular Tahran'da: ABD-İran anlaşma taslağının bir versiyonu ele alındı
Diyarbakır'da tüp yüklü kamyon ile hafif ticari araç çarpıştı: 2 ölü, 12 yaralı
03Ukrayna ile Rusya arasında enerji savaşı
04Ticaret Bakanı Bolat, Tunuslu mevkidaşı Abid ile görüştü
05İzmir'de 27 düzensiz göçmen yakalandı
06Milli Eğitim Bakanı Tekin Malatya’da: İlk Durağı Okul Oldu
07Keşm Adası'nda 5 patlama: ABD'nin saldırı düzenlediği bildirildi
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Arca Çorum Fk
Kocaeli̇spor
Göztepe A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor