Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
01:15 Başkan Başdeğirmen: "Verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu...01:09 Yozgat’ta kontrolden çıkan otomobil ağaca çarparak durabildi: 1 yaralı01:06 Niğde’nin Çiftlik ilçesinde trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı00:48 Sel suları mahallede paniğe neden oldu00:34 Trafikte tartıştığı kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü23:56 UEFA Şampiyonlar Ligi: Borussia Dortmund: 1 - Paris Saint-Germain: 023:55 Kamyona arkadan çarpan kamyonet sürücüsü yaralandı23:50 MAST İzmir Boat Show kapılarını açtı23:41 Köpeğe çarpmamak için manevra yaptı, araziye devrildi: 2 yaralı23:39 Hamas’ın son ateşkes teklifine yarın yanıt vermesi bekleniyor23:38 Seyir halindeki araç park halindeki tıra ok gibi saplandı: 1 ağır yaralı23:06 Gürcistan’da "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısına karşı protestolar...23:05 Kazada ölen kızlarının cenazesinin getirildiği evleri 6 yıl sonra kendileri...23:03 Kocaeli’de 2 motosiklet ve kamyonetin karıştığı kazada 4 kişi yaralandı23:03 THY Euroleague: Fenerbahçe: 89 - Monaco: 7823:01 Turhal Belediyesi, su baskınlarına karşı gece gündüz çalışıyor23:00 Edirne’de bariyerlere çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı22:58 ABD’nin Gazze kıyısına inşa ettiği iskelenin yüzde 50’den fazlası tamamland...22:56 İletişim Başkanı Altun: "TRT, Batılı medya organlarının görmezden geldiği h...22:43 Şiddetli yağışlar ekili arazileri sular altında bıraktı
Prof.Dr. C. Yakıncı
Prof.Dr. C. Yakıncı [email protected]

Yarışmanın öğrettikleri

26 Şubat 2012 - 11:27 Yorum: 1

 

Hastalıkları hikâye formatında yazarak akılda kalıcılığı ve keyifli öğrenimi sağlama, ayrıca değer öğrenimine katkı sağlaması amacıyla yapılan “Her hastalık bir hikâyedir” yarışmasının katılım süresi 1 Şubat’ta bitti ve gelen hikâyelerin değerlendirme aşamasına geçildi.

Yarışmayla ilgili bazı istatistikî bilgiler şöyle: Yarışmaya toplam 346 kişi hikâyeleriyle katkı verdi. Yurt dışından ABD ve Kanada’dan bile hikâye geldi. Kısa süre içinde hiç bir maddi destek almadan mütevazi şartlarda yapılan tanıtımla sağlanan bu ilgi şunu gösterdi: Hastalıkları hikâye şeklinde anlatma fikri tuttu. Hastalıkların; hasta, sağlık bilimleri öğrencisi, sağlık çalışanı, uzman doktor, akademisyen gibi değişik pozisyondaki kişilerin hikayelerini anlatması ‘hastalık eğitimine’ 360 derece bakış açısı getirdiğini gördük. Bu fikrin her seviyedeki sağlık eğitimi için (halk eğitimi, öğrenci eğitimi, sağlık çalışanı eğitimi gibi) kullanılması yeni ufuklar açacaktır.

Yarışmaya hikâyeleriyle katılanlardan aldığımız geribildirimlerden özellikle süreğen (kronik) hastalık hikâyelerini yazanlar şunları belirttiler: “Yaşadığımız sorunları içimize atmama fırsatı verdiniz.” “Sıkıntımızı yenerek bizim iyileşme isteğimizi artırdınız.” Aslında bu cümleler şunları söylüyor: Biz hikâyelerimizi yazmakla uğraşarak sıkıntılarımızı unuttuk, yeni umutlarımız oldu. Aslında bu başta düşündüğümüz bir şey değildi ama gördük ki hikâye yazdırarak uğraşı tedavisi yapmışız.

Aslında bütün mesele, yaptığınız işi aşkla ve şevkle yapmaktır. Bu durumda başlangıçta öngöremediğiniz birçok güzellikler birlikte gelmektedir.

YAZIYA YORUM YAP
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
YORUMLAR 1
Yorumcu
Zuhal Dişer 28 Şubat 2012 - 10:58
Yarışmayı duyduğum zaman acaba yazsam mı diye sordum kendime. Gerçekten becerebilir miyim? Hiç hikaye yazmadım ki nasıl yazacağımı da bilmiyorum diye kendimi sorguladım. Hastalığımı yaşadığım zamanlara geri dönmek o kadar çok zor olmadı ama kriter olarak verilen 5 sayfaya sığıdırmak açıkçası işin zor kısmıydı. Çünki öyle derin izler bıraktı ve aslında yazacak o kadar çok hatıram, duygularım vardı ki. Her günümü yazsam sanıyorum ayrı ayrı 5 er sayfa yapardı. İnsanın kendi canından daha tatlı bir şey yok dünyada. Allah'ın bize verdiği bu emaneti de elimizden geldiğince korumak ve sağlığımız için mücadele etmemiz lazım. Kaybedince sağlığı yeniden kazanmak çok zor gerçekten. Bir nebzede olsa yaşadıklarımızı paylaşma fırsatı verdiniz. İnşallah bu yarışma yaşadığımız hastalıklar konusunda doktorların daha doğru ve kolay teşhisler koymalarında yardımcı olabilecek bir yol olmuştur. Teşekkürler.
YAZARIN DİĞER YAZILARI