Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 11 Mayıs 2024 - 12:10 Yorum: 0

Ankara Büyükşehir Belediyesi yazar Tolga Aydoğan’ı ağırladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), “Ankara Miras Etkinlikleri” programında yazar Tolga Aydoğan’ı ağırladı. Aydoğan, şair Orhan Veli Kanık’ın hayatında önemli bir yere sahip olan ancak az bilinen bir dönemine ışık tuttu.Ankara Büyükşeh...

Ankara Büyükşehir Belediyesi yazar Tolga Aydoğan’ı ağırladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), “Ankara Miras Etkinlikleri” programında yazar Tolga Aydoğan’ı ağırladı. Aydoğan, şair Orhan Veli Kanık’ın hayatında önemli bir yere sahip olan ancak az bilinen bir dönemine ışık tuttu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel mirasının korunmasının yanı sıra gelecek nesillere aktarılması amacıyla çeşitli programlar düzenlemeyi sürdürüyor.
ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı Kültürel Mirası Koruma Şube Müdürlüğü “Ankara Miras Etkinlikleri” programı kapsamında, Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi’nde araştırmacı-yazar Tolga Aydoğan’ı ağırladı. Yazar, Orhan Veli Kanık ve Ankara üzerine yaptığı araştırmalar sonucu ortaya çıkan; anı, fotoğraflar, belgeler ve yaptığı röportajlar ile oluşturduğu arşivsel çalışmasını anlattı.
Orhan Veli Kanık’ın doğumu, üniversite hayatı, Ankara’ya dönüşü ve Ankara’daki son sabahına kadar uzanan süreci anlattığı kitabı üzerine konuşmasını gerçekleştiren Aydoğan, şunları kaydetti:
“Bugüne kadar Orhan Veli’nin Ankaralı olduğu hiç belirtilmemişti. Oysaki 25 yıl burada yaşadı. Ben Orhan Veli’nin Ankara’daki İzleri kitabında buna değinmek istedim. Orhan Veli’nin Ankaralı olduğunu vurgulamak istedim. Geçen sene çıktı bu kitap ve birinci baskısı kısa bir sürede bitti. Yakın zamanda ikinci baskısı da yapılacak. Amacım; Orhan Veli’nin Ankara’daki izlerini bugün katılımcılara anlatabilmek.”
Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş ise, “Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı olarak her ay düzenli olarak bir konferans dizisi düzenliyoruz. Alanda çalışanlar, sanatçılar veya günün önemine uygun isimleri davet ediyoruz. Bugün de Tolga Aydoğan hocamızı misafir ettik. Hocamız bugün Orhan Veli’nin izinden yola çıkarak Ankara’yı anlattı. Bir bellek gezisi gibi de düşünüyorum. Hepimiz için aydınlatıcı oluyor” diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber